La concurrència d’Eloi Badia aixeca dubtes sobre la igualtat de condicions entre els aspirants a funcionari

Com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona ha pogut tenir a l'abast informació avantatjosa per ser candidat a una plaça

Eloi Badia
Eloi Badia

La presència del regidor Eloi Badia (BComú) a la llista de candidats a una plaça de funcionari de l’Ajuntament de Barcelona genera dubtes sobre si realment s’ha mantingut la preceptiva igualtat de condicions entre els aspirants a les places de treballador públic que ofereix el consistori, ja que Badia, pel seu càrrec actual, ha pogut tenir accés a informació avantatjosa per ser candidat, publica Catalunya Press.

En el cas de Badia, un dels càrrecs municipals que s’han presentat al procés selectiu, aquest diari digital destaca que forma part del Consell Municipal, del qual depèn orgànicament la Gerència de Persones i Desenvolupament Organitzatiu, la qual convoca l’ampliació de la borsa de treball i elabora la llista provisional de persones admeses i excloses.

Segons la mateixa publicació, que cita experts en l’àmbit de la contractació municipal, la informació interna pot marcar la diferència entre els aspirants a obtenir una plaça, donat que decisions polítiques condicionen els procediments d’accés a la funció pública. Els càrrecs de l’Administració, per llei, han d’abstenir-se d’aprofitar la seva posició per aconseguir avantatges personals o materials i, de fet, l’ús indegut d’informació aconseguida en l’exercici del càrrec públic i la violació del deure d’imparcialitat són infraccions greus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.