El govern d’Espanya confisca a Barcelona el iot d’un oligarca rus

La Marina Mercant ordena la immobilització de la propietat de Sergei Chemezov, amic de Vladimir Putin i cap de la corporació estatal Rostec

Sergei Chemezov, durant una reunió amb Vladimir Putin
Sergei Chemezov, durant una reunió amb Vladimir Putin

El govern d’Espanya ha confiscat al port de Barcelona un iot de 85 metres d’eslora valorat en 140 milions d’euros, propietat de l’oligarca Sergei Chemezov, que és amic del president rus Vladimir Putin, exagent del KGB i responsable de la corporació estatal Rostec.

Aquesta immobilització és una decisió adoptada pel director general de la Marina Mercant, un òrgan depenent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que s’emmarca entre les sancions imposades per la Unió Europea al règim rus arran de la invasió d’Ucraïna.

No serà la darrera mesura d’aquestes característiques, segons ha anunciat aquest dilluns al vespre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant una entrevista concedida a La Sexta. Sánchez ha assegurat que les sancions contra el règim de Putin i els oligarques estan funcionant, però ha indicat que les confiscacions de béns dels homes forts del règim rus són complicades per l’ús de societats interposades.

Abans que Espanya immobilitzés el iot de Chemezov, Itàlia havia confiscat el veler més gran del món, propietat de l’oligarca Andrei Melnichenko.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari