El gran centre d’acollida de refugiats ucraïnesos serà a Fira de Barcelona

Uns 200 ucraïnesos arriben cada dia a l'estació de Sants

Fira de Barcelona

Fira de Barcelona serà el lloc on s’ubicarà el centre d’acollida per a refugiats ucraïnesos que hi haurà a Catalunya. El centre començarà a funcionar aquest divendres, segons ha anunciat des de Brussel·les el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

Al centre, les persones hi podran passar les primeres nits fins a rebre una ubicació definitiva. Allà, hi rebran assistència jurídica i psicològica. A la capital catalana s’han estan avaluant dues o tres possibles localitzacions amb capacitat i condicions per acollir unes 400 persones.

El centre també funcionarà com a centre d’operacions de la Creu Roja i per a persones refugiades en trànsit.

El ministre Escrivá va anunciar la setmana passada que Barcelona seria la seu d’un dels tres centres d’acollida per a refugiats ucraïnesos que hi haurà a l’estat.

En la cimera de presidents autonòmics a La Palma d’aquest cap de setmana, es va acordar la creació d’una partida extraodinària que serveixi per finançar l’acollida de refugiats. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va mostrar “satisfet” amb l’acord, tot i que va considerar que hi ha “marge de millora”.

D’altra banda, uns 200 ciutadans ucraïnesos arriben cada dia a l’estació de Sants de Barcelona, que s’ha convertit en un punt clau de l’arribada de refugiats. Venen de França i des de Sants continuen la ruta cap a altres ciutats, tant de Catalunya com d’Espanya.

Adif i Renfe gestionen la logística de trasllat d’aquestes persones. Juntament amb la Creu Roja, s’han organitzat dispositius d’assistència a les estacions, que també els ofereixen avituallament. De fet, Renfe els ofereix transport de franc fins que arribin a la seva destinació, i ja ha emès més de 4.500 bitllets.

A més, fins al 16 de març circulen trens especials des de París fins a Figueres, Girona i Barcelona. Les destinacions principals dels refugiats que arriben en tren són Barcelona, Madrid, Alacant i València.

(Visited 136 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari