Espanya enviarà més armes a Ucraïna

El ministre Albares ho confirma mentre Borrell reclama als líders de la UE 500 milions més d'ajut militar contra la invasió russa

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel Albares

El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha confirmat que Espanya facilitarà més armes a Ucraïna durant els pròxims dies perquè es defensi dels atacs de l’exèrcit rus, però ha defensat la necessitat de tractat amb discreció el tipus d’armes i l’itinerari d’aquest enviament. En declaracions a TVE, Albares ha indicat que la Unió Europea (UE) té “marge” per “desconnectar” encara més les economies russa i comunitària, en particular en els àmbits portuari i energètic.

L’anunci coincideix amb la crida de l’alt representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, perquè els líders dels estats membres destinin 500 milions d’euros addicionals a proveir ajut militar a Ucraïna, en aquest cas mitjançant el denominat Mecanisme Europeu de Pau, activat per fer front a la invasió russa.

En les dues primeres setmanes d’atacs de l’exèrcit rus, 2,5 milions de persones han marxat d’Ucraïna, segons el càlcul de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari