Quina exdirigent de l’ANC passa comptes amb Carles Puigdemont?

Liz Castro
Liz Castro

L’exdirigent de l’ANC Liz Castro ha reaccionat amb una tirallonga de tuits crítics al fet que l’expresident Carles Puigdemont hagi dit recentment que “jo vaig decidir no demanar el reconeixement explícit després de la declaració d’independència, perquè sabia quin era el resultat, perquè no hi havia el treball previ fet per a què quan vagis a trucar a la porta, no sigui a porta freda”.

Castro, que va guanyar les eleccions de l’ANC, però no va ser escollida mai presidenta, ha adreçat a Puigdemont aquest comentari: “Que bèstia. I com és que no vau fer la feina que juràveu que estava fet? (sic) Com vau poder dir a la gent que estava feta sabent que s’arriscarien amb aquesta informació? Inconscionable. Aquesta és la pregunta que vull que adrecis”.

L’exdirigent de l’ANC, a continuació, ha retret al líder de Junts que “ell pren la sol responsabilitat per la decisió però diu que la culpa era dels altres que no van fer la feina”. “Una mica lleig, sobre tot quan ets tu el cap del govern”, ha sentenciat Castro.

Aquesta escriptora d’origen nord-americà ha afegit que “si no estava a punt, per què tirar endavant amb el referéndum? Aquí queda clar que el problema no és només que els altres no hagin fet la feina. Al seu llibre no hi ha cap evidència de cap pla que va quedar estroncat”.

Per últim, ha lamentat que l’independentisme no demanés algun tipus de reconeixement o suport internacional, i que “Ens hi havíem de defensar i no ho vam fer”.

El diputat de Junts Joan Canadell ha volgut defensar Puigdemont, responent que “algú està fent la feina ara”, en referència a les noves delegacions d’Exteriors anunciades per la consellera Victòria Alsina. Però Castro no només li ha respost que “fomentar relacions comercials no és el mateix que establir relacions diplomàtiques” i que “el cap de govern és el responsable de tot el govern, inclús els socis del mateix partit!”, sinó que ha recordat a Canadell que, l’octubre del 2018, cridava des de Twitter a “Defensar la DUI al carrer”.

(Visited 338 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari