Perillen uns 320.000 llocs de treball a Catalunya pels preus de l’energia

Pimec assegura que un 16% de les seves empreses no podran resistir gaire temps els preus d'electricitat, gas i carburants

Mànegues d'una benzinera

La crisi de preus desencadenada per la guerra a Ucraïna amenaça amb conseqüències cada cop més importants arreu del món. A Catalunya l’escalada del cost de productes com la benzina o la llum ha obligat algunes empreses a aturar-se i, segons Pimec, pot fer perillar fins a 320.000 llocs de treball.

La patronal assegura que hi ha un 16% de les seves empreses que diuen que no podran resistir gaire temps aquests preus de l’electricitat, del gas i dels carburants, i que hauran de tancar. I Cecot explica que hi ha empreses que s’estan plantejant abaixar la persiana durant uns mesos fins que els costos tornin a ser assumibles.

Les factures de llum, gas i carburants s’han multiplicat i hi ha empreses que estudien tancar fins a l’estiu en espera que la situació es recondueixi.

Hi ha sectors que no poden repercutir l’augment del cost dels carburants o de l’energia al preu que cobren als consumidors. Entre ells, per exemple, hi ha els taxistes, que tenen tarifa regulada i, per tant, la pujada del preu dels carburants i el gas els retalla directament els beneficis.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari