L’ajuntament de Vilafranca va pagar 25.000 euros l’any passat a l’empresa de Vicent Sanchis pels Premis Vinari

Pere Regull, alcalde la capital de l’Alt Penedès, firma des del 2014 contractes anuals amb Comunicació Vinària per finançar la celebració de la gala

Vilafranca del Penedès finança des del 2014 la celebració de la gala d’entrega dels Premis Vinari, organitzats per vadevi.cat, portal digital del grup de mitjans de comunicació que controla Comunicació Vinària, empresa de la qual el director de TV3, Vicent Sanchis, n’és accionista i administrador suplent. Els contractes anuals per sufragar les despeses d’aquest acte els firmen l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i l’administrador de Comunicació Vinària, Salvador Cot, a qui Sanchis hauria de substituir si deixés el càrrec. Les darreres edicions d’aquests premis han comptat amb l’aportació municipal de 20.000 euros. La de l’any passat es va ampliar amb una partida de 5.000 euros, pujant l’ajut fins els 25.000.

Pere Regull és alcalde de Vilafranca des del 2009, primer com a representant de Convergència Democràtica i actualment com a militant de JxCat. El cost d’aquesta despesa s’ha ubicat a la partida de “A famílies i institucions sense ànim de lucre”. El 2020 apareixia en aquesta partida dins l’apartat de “Premis, beques i pensions d’estudis i investigació” i l’any passat en el d’“Altres transferències”.

El primer director dels Premis Vinari va ser Joan Nebot però aviat va ser substituït per Salvador Cot. Vicent Sanchis va assumir l’edició adjunta de vadevi.cat el juliol del 2015 i es va incorporar, per tant, a l’organització dels Premis Vinari. Ocupava aquest càrrec quan va ser nomenat director de TV3, el 13 de març de 2017. Des d’aleshores, el Canal 33 ha transmès totes les gales dels Premis Vinari, subvencionades per l’ajuntament de Vilafranca, i TV3 n’ha estat mitjà de comunicació oficial.

El 24 de desembre de 2019, Sanchis va ser nomenat administrador suplent de Comunicació Vinària. A la Declaració de Béns Patrimonials que està obligat a fer com a alt càrrec de la Generalitat va fer constar que tenia el 10% de les accions. EL TRIANGLE va informar que aquest percentatge infringeix el règim d’incompatibilitats que han de complir els alts càrrecs de la Generalitat i, després que cinc grups parlamentaris li demanessin explicacions a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va rectificar aquesta declaració i va rebaixar el percentatge esmentat dues dècimes fins el 9,8%. En aquesta Comissió, Sanchis va treure importància al seu càrrec a Comunicació Vinària, que també vulnera el règim d’incompatibilitat, i va reconèixer que des del mes de gener Comunicació Vinària s’ha domiciliat en un pis de la seva propietat pel qual cobra mil euros mensuals de lloguer.

Vicent Sanchis va intentar justificar aquestes incompatibilitats legals i ètiques adduint, a la comissió de control, que ell va informar el seu equip de la seva vinculació amb Comunicació Vinària i que s’ha inhibit sempre que aquesta empresa ha mantingut relacions amb TV3. També va assegurar que no s’ha lucrat per la seva participació a Comunicació Vinària malgrat que TV3 ha pagat 10.500 euros a aquesta empresa des de que ell la dirigeix.

(Visited 265 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari