Vaga a BTV amb protestes davant d’institucions culturals catalanes

Els treballadors rebutgen l'acomiadament de 21 professionals i la supressió de tres programes de la televisió local

Protestes dels treballadors de BTV davant del Liceu

Els treballadors de Betevé han fet una jornada de vaga aquest divendres, acompanyada d’una protesta davant de diversos espais culturals de Barcelona en contra de l’acomiadament de 21 persones des del juliol i la supressió de tres programes culturals i de proximitat. Els treballadors s’han concentrat davant del Liceu, la Filmoteca, L’Auditori i el Teatre Nacional.

La jornada de vaga arriba després de l’acte de protesta que els treballadors van convocar dijous passat per rebutjar l’actitud de la direcció a la plaça de Sant Jaume. Van tenir el suport del teixit cultural de la ciutat.

Els treballadors van demanar que dimiteixin els màxims responsables de Betevé i van reclamar que l’Ajuntament de Barcelona intervingui en el conflicte. L’endemà de la protesta, l’alcaldessa, Ada Colau, va reclamar “no donar per tancat el conflicte i fer un major esforç pel diàleg”.

La direcció de Betevé defensa que la decisió d’acomiadar 12 treballadors de la plantilla (que se sumen als nou acomiadats al juliol) s’ha pres per reformular la programació de la cadena. D’aquesta manera, vol apostar per la franja de tarda, amb l’estrena al setembre d’un magazín de tarda de “gran format en directe, que tindrà com a focus la cultura”.

El director, Sergi Vicente, afirma que la decisió dels acomiadaments “ha estat molt dura”, fruit de no haver arribat a un acord amb el comitè d’empresa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.