Només un 11’4% dels socis van votar per la nova Junta d’Òmnium Cultural

Xavier Antich ha estat elegit nou president amb 6.400 vots menys que els que va obtenir Jordi Cuixart el 2018

La pèrdua de vigor d’Òmnium Cultural s’ha vist reflectit en l’elecció de la seva nova junta directiva per l’Assemblea general de l’entitat. L’associació promotora de la independència de Catalunya va informar, ahir, que el nou president, Xavier Antich, havia obtingut 21.758 vots. A més, va anunciar que podien haver participat en la votació 190.056 socis. Això implica, doncs, que només un 11,4% dels electors van dipositar el seu vot en aquesta convocatòria. D’altra banda, els 21.758 vots que va obtenir Antich són 6.363 menys dels que va endur-se Jordi Cuixart, en l’assemblea de socis que el va reelegir el juny del 2018.

Al portal d’Òmnium Cultural s’arrodoneix la xifra de socis dient que en té 190.000. Hi fa constar, així mateix, que compta amb 14.840 voluntaris i 52 seus. L’aparell d’aquesta entitat, que es va crear durant el franquisme ara fa seixanta anys, compta amb més de cent empleats.

Òmnium Cultural ha perdut tots els socis que no es consideren independentistes i, darrerament, ha sofert també una sagnia perquè n’han marxat els que veuen l’entitat massa moderada en la reclamació de la separació de Catalunya d’Espanya. Aquest sector més radical veu Òmnium dependent de les polítiques que proposa ERC i es decanta per donar suport a Junts i l’Assemblea Nacional Catalana.

Els esforços de la junta dirigida per Cuixart per atreure a Òmnium gent procedent dels sectors treballadors de poblacions amb molts ciutadans amb vincles familiars o d’origen a Espanya han fracassat. Les campanyes per apropiar-se de les lluites d’aquests sectors durant el franquisme no han donat els resultats esperats. El filòsof Xavier Antich, germà del director del digital puigdemontista El Nacional, José Antich, haurà de buscar altres fórmules per evitar que la militància d’Òmnium Cultural continuï disminuïnt.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari