La solidaritat amb Ucraïna creix i s’escampa per Catalunya

Les concentracions contra la invasió del país per Rússia apleguen cada cop més persones que s’uneixen al clam perquè acabi l’agressió

Concentració de solidaritat amb el poble ucraïnès a la plaça Catalunya, a Barcelona

La solidaritat amb el poble ucraïnès afectat per la invasió russa creix en nombre d’assistents a les concentracions i de convocatòries en diferents localitats de Catalunya. Aquest matí, el nombre de persones que s’han desplaçat a la plaça Catalunya de Barcelona per donar suport a la comunitat ucraïnesa ha superat el miler. Entre les persones que han mostrat aquesta solidaritat a la plaça i hi han fet un parlament hi havia l’ex fiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo. A més de la concentració a Barcelona n’hi ha hagut a poblacions com Calella, Girona o Lleida. A la capital lleidatana hi han assistit unes 600 persones a les quals s’ha adreçat l’alcalde Miquel Pueyo.

Pels propers dies hi ha més concentracions i manifestacions convocades a poblacions com Barcelona, Granollers, Esparreguera o Guissona, on un de cada set veïns és immigrant ucraïnès. A la plaça Catalunya de Barcelona s’hi han col·locat tendes de campanya i un parell d’ucraïnesos s’han declarat en vaga de fam. Les dues reivindicacions més escoltades a les concentracions d’avui han estat la de tancar l’espai aeri europeu per evitar els desplaçaments i bombardejos dels avions russos i la recollida d’ajut humanitari per fer-lo arribar a Ucraïna, país del qual continua la fugida de ciutadans. Més de 150.000 ucraïnesos han creuat ja la frontera entre el seu país i Polònia en recerca de la seguretat que han perdut al seu país amb els atacs russos.

(Visited 188 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari