Tercer dia de protestes a Barcelona contra la guerra de Rússia a Ucraïna

Els manifestants demanen a Europa que desperti d'una vegada

Més de 200 persones s’han concentrat avui a plaça Catalunya de Barcelona contra l’atac de Rússia a Ucraïna. La protesta ha estat convocada per la comunitat ucraïnesa, però a la concentració s’hi ha aplegat persones de diverses nacionalitats, també russos.

Els manifestants han demanat pau i han reclamat a Europa que es desperti i que “no es quedi de mans plegades davant el conflicte”. Els assistents han lluït pancartes on es podia llegir “No a la Guerra”, “Putin treu les mans d’Ucraïna” o fins i tot un cartell que havia fet una nena amb el text: “Ajudeu a la meva àvia”.

Després de concentrar-se a plaça Catalunya, els manifestants s’han desplaçat fins a plaça Sant Jaume, on alguns tenen intenció d’acampar. És el tercer dia en què Barcelona i altres ciutats europees es manifesten contra l’atac rus a Ucraïna. D’altra banda, edificis emblemàtics d’arreu del món s’han tenyit amb el blau i el groc de la bandera ucraïnesa per mostrar suport al país, entre ells l’Ajuntament de Barcelona.

Mentrestant, Rússia intensifica els bombardejos sobre Kíev, la capital ucraïnesa i el seu president, Volodímir Zelenski, es nega a abandonar el país, tot i l’oferiment dels Estats Units d’ajudar-lo en l’evacuació. D’altra banda, Ucraïna xifra en almenys 198 els morts del seu país per la invasió russa.

Per la seva banda, Espanya prepara el primer enviament d’ajuda humanitària a Ucraïna, com així ha notificat el ministre d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari