L’incendi de Roses continua actiu i ja ha cremat unes 500 hectàrees

S'hi han desplaçat 40 dotacions de Bombers i, de moment, les causes del foc es continuen investigant

Imatge de l'incendi forestal a Roses la matinada de dilluns a dimarts

Foto: @bomberscat

Una quarantena de dotacions de Bombers treballa, des de la mitjanit d’aquest dilluns, en l’extinció d’un incendi forestal a Roses (Alt Empordà) el qual encara és actiu. El foc s’ha iniciat a la zona del Mas Oliva i, amb la tramuntana, ha avançat ràpidament cap a Cala Montjoi. Actualment, segons informen els Bombers, el foc ja ha arribat al mar, deixant unes 500 hectàrees afectades. Les causes de l’incendi s’estan investigant.

Durant la nit, s’ha treballat intensament i els efectius han aconseguit tancar bona part de la cua i el flanc esquerre, concretament dues terceres parts. La tramuntana ha agafat intensitat aquesta matinada, amb ràfegues de vent que han assolit els 80 km/h, però ha afluixat aquest matí, permetent als Bombers treballar amb mitjans aeris: dos avions de vigilància i un helicòpter bombarder, segons han informat.

El foc ha obligat a evacuar 17 persones: 14 s’han ubicat a l’hotel Ciutat de Vacances i les altres 3, membres de la mateixa família, a l’hotel Cala Joncols. D’altra banda, segons el Servei Català de Trànsit, s’ha hagut de tallar la GI-614 entre Roses i Cadaqués a causa de l’incendi, la qual s’ha reobert a primera hora d’aquest matí.

L’Ajuntament de Roses ha demanat als veïns extremar les precaucions i no apropar-se al perímetre de l’incendi, per evitar així “complicar el treball que els cossos d’emergència estan fent sobre el terreny”.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari