Indignació a les xarxes pel tancament del programa ‘Àrtic’ de betevé

Nombrosos usuaris carreguen contra la decisió de la direcció de suprimir també 'La Família Barris' i 'La Cartellera'

Presentació del programa 'Àrtic' de betevé

Foto: @peigis

La supressió dels programes Àrtic, La Família Barris i La Cartellera de betevé, acompanyada de l’acomiadament de 12 persones que hi treballaven, ha causat indignació a les xarxes socials, on nombrosos ciutadans i periodistes s’han pronunciat contra la decisió presa per la direcció del mitjà públic, encapçalada pel director Sergi Vicente, i l’Ajuntament de Barcelona. “Ens neguem a acceptar la desaparició del nostre Àrtic. Direcció de betevé, reaccioneu o dimitiu”, ha piulat el director de teatre i violinista Adrià Aubert.

Diversos usuaris han destacat la “qualitat” dels tres programes i han considerat que eren necessaris, destacant la seva tasca divulgadora en l’àmbit de la cultura i el periodisme de proximitat. “No hi ha cap programa cultural igual”, ha escrit una usuària en referència a l’Àrtic, un programa que ha rebut el suport de diverses personalitats. “L’Àrtic és un gran luxe per a una televisió pública, que val moltíssim més del que costa. No puc entendre que desaparegui aquesta peça fonamental de l’ecosistema cultural barceloní”, ha piulat el periodista de TV3 Jofre Font.

L’escriptor Jordi Puntí també ha mostrat el seu rebuig a la decisió de tancar el programa, la qual ha assegurat que és “intolerable” i “injusta” i que “demostra un cop més el desinterès dels polítics per la cultura”. En la mateixa línia, la periodista Mònica Planas ha assenyalat que l’Àrtic és un exemple de “televisió ben feta que desapareix”, i ha afirmat que la seva supressió és una decisió “equivocada” i “barroera”. Per la seva banda, l’exdiputada de la CUP Mireia Boya ha piulat que “la cultura és imprescindible i l’Àrtic era una estructura d’Estat. Quin país tan pobre ens deixa la decisió d’acabar-lo”.

Molts espectadors de betevé han expressat també la seva “tristor” pel tancament dels tres programes i han demanat explicacions al respecte, reclamant a la direcció del mitjà públic i al consistori que rectifiquin la decisió que han pres. Precisament, aquest pròxim dijous, els treballadors i treballadores de betevé han convocat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra els acomiadaments dels 12 professionals vinculats als programes i reclamar la seva readmissió, així com la destitució del director Sergi Vicente i la cap de recursos, Carme Ponte.

(Visited 249 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari