Génova tanca l’expedient informatiu contra Ayuso en donar per bones les seves explicacions

El president del PP, Pablo Casado, es va reunir amb la presidenta madrilenya divendres a la tarda

El Partit Popular ha decidit tancar l’expedient informatiu que va obrir a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després de donar per bones les seves explicacions sobre el cas de presumpta corrupció relacionat amb el seu germà, segons la Cadena Ser. El president del PP, Pablo Casado, es va reunir divendres a Génova amb Ayuso en una trobada que fonts de l’entorn de la presidenta regional han qualificat d'”infructuosa”.

“El comunicat fet públic per la Comunitat de Madrid aportant la informació requerida sobre la contractació d’emergència durant la pandèmia s’incorporarà a l’expedient informatiu obert pel Partit Popular per a concloure’l satisfactòriament”, ha indicat el PP en un escrit enviat als periodistes. D’aquesta manera, Gènova accepta les explicacions d’Ayuso amb relació al contracte que el seu govern va atorgar a l’empresa Priviet Sportive i pel qual, en concepte de gestions, el seu germà, Tomás Díaz Ayuso, va rebre 55.850 euros.

Segons fonts pròximes a Ayuso, Pablo Casado li va demanar que aclarís en un comunicat que no havia estat investigada pel PP perquè la direcció nacional tanqués l’expedient. Gènova insisteix que el PP no ha ordenat cap investigació sobre Ayuso ni el seu entorn, fet que la presidenta madrilenya va denunciar aquesta setmana i pel qual s’ha iniciat l’última crisi al Partit Popular. No obstant això, Ayuso no ha emès cap comunicat en línia amb el que demanava Casado.

El cisma creat per aquest suposat cas de corrupció en el si del PP ha dividit els seus militants i representants públics en dos bàndols. Per via interna, molts han demanat a Pablo Casado el cessament del secretari general del partit, Teodoro García Ejea, per a restablir la pau a la formació conservadora. Mentrestant, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, s’ha erigit en una figura de consens i una tercera via per a donar solució a la polèmica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.