L’Oficina Antifrau assenyala l’exalcalde de Sant Andreu de la Barca per cobrar 86.500 euros en dietes irregulars

L'ajuntament va aprovar que Enric Llorca rebés més diners més que altres regidors per acudir a reunions, segons publica 'Nació Digital'

Enric Llorca, exalcalde de Sant Andreu de la Barca
Enric Llorca, exalcalde de Sant Andreu de la Barca

L’exalcalde de Sant Andreu de la Barca Enric Llorca (PSC) va cobrar entre el 2015 i el 2020 86.511 euros en dietes irregulars, segons un informe de l’Oficina Antifrau publicat per Nació Digital. Les quantitats de diners percebudes per l’aleshores primer edil no eren secretes, ja que el ple de l’ajuntament va aprovar que Llorca rebés una suma més elevada per assistir a diferents reunions que la resta de regidors donada la seva condició d’alcalde.

No obstant això, l’organisme assenyala que, amb la jurisprudència actual, no es poden atorgar dietes més elevades en funció del càrrec que s’exerceixi, sinó únicament per assistir a reunions diferents. El consistori justificava aquesta retribució extra per l'”especial i major responsabilitat” de l’alcalde.

L’Oficina Antifrau ha instat ara l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca a iniciar un procediment de revisió d’ofici i un altre de reintegrament de les quantitats satisfetes indegudament per valor de 86.511 euros. La investigació s’ha dut a terme arran d’una denúncia presentada per Fem Sant Andreu (ERC i Veïns pel canvi), principal grup de l’oposició.

No obstant això, a la fi del 2020, el mateix ajuntament ja havia reformulat el sistema de dietes de l’alcalde després que la Diputació de Barcelona i la secretària municipal evidenciessin les irregularitats. Enric Llorca va renunciar a l’alcaldia el juliol del 2021 al·legant “motius personals”. Durant el seu mandat, va continuar treballant com a metge sense dedicació exclusiva al consistori.

L’Oficina Antifrau ha certificat a més que altres quatre regidors del PSC i una de Cs també van cobrar retribucions en concepte de puntualitat i productivitat previstes en el conveni col·lectiu del personal municipal però no aplicables als càrrecs electes.

(Visited 190 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari