Catalunya s’alia amb Andorra pels Jocs d’Hivern i ‘passa’ de l’Aragó

El president Aragonès, de visita oficial al país, desacredita Vilagrà i confirma la voluntat de col·laboració amb el Principat

Trobada entre Espot i Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha desacreditat les declaracions que la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va fer ahir en què manifestava que Andorra era competència directa i que no hi comptaven per la candidatura que estan treballant. Aragonès ha indicat que en aquests moments “la candidatura està en un estadi de treball tècnic” i ha deixat clar que compten amb Andorra perquè “és una bona ocasió per generar oportunitats compartides”.

Per la seva part, el cap de govern andorrà, Xavier Espot, diu que s’ha de deixar treballar aquest grup tècnic que s’ha creat i un cop finalitzi, arribarà el moment de posicionar-se políticament. Més enllà on se celebrin les diferents proves, creu que la candidatura repercutirà positivament al Principat. No ha perdut l’oportunitat per dir que Andorra té el domini esquiable més gran del sud d’Europa, pistes de descens homologades per la FIS i la infraestructura hotelera necessària.

Mentrestant, Catalunya margina de moment la participació de l’Aragó a la candidatura. Un fet que ja va indignar el president de la comunitat veïna, Javier Lambán, que va plantar al president Aragonès en una trobada prevista entre ambdós mandataris a Balaguer. El govern aragonès ho justificava constatant que se senten molt lluny i marginats del projecte català de Jocs d’Hivern.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.