Miquel Salazar, elegit nou síndic major de la Sindicatura de Comptes

L'òrgan s'ha renovat gràcies a un pacte i als vots del PSC, ERC i Junts amb sis anys de demora

Miquel Salazar amb Pere Aragonès

El Parlament ha escollit Miquel Salazar com a síndic major de la Sindicatura de Comptes. La petició ha tirat endavant gràcies al pacte i els vots de PSC -la proposta ha estat seva-, ERC i JxCat. La resta de noms que formen la sindicatura són Llum Rodríguez, Ferran Roquer, Josep Viñas, Manel Rodríguez, M. Àngels Cabasés i Anna Tarrach.

Aquesta nova remesa de directors arriba amb sis anys de demora i la votació ha sigut secreta amb 97 vots a favor, 31 en contra i una persona no ha votat.

Durant el debat previ a la votació, el diputat del PSC Òscar Ordeig ha instat als grups que tenen “dubtes” sobre els noms aprovats que diguin “quina és l’alternativa”. “S’ha d’aprovar una idoneïtat dels candidats que ja van revisar els grups en comissió i la majoria de portaveus hi estaven d’acord, és un bon acord”, ha dit.

Pel que fa a ERC també ha alabat els “currículums” dels elegits i Junts per Catalunya ha recordat que el que “desprestigiava” la institució era “arrossegar els mandats caducats anteriors”.

D’altra banda, En Comú Podem ha criticat el vincle que hi ha amb alguns elegits i les administracions públiques, perquè hi han treballat i, segons ells, així “és molt complicat agafar distància”. Altres com la CUP o VOX ha criticat que les designacions s’hagi fet “fora del debat i el pacte parlamentari”.

Tant el PPC com Ciutadans també s’han oposat a les eleccions i han dit que “la llista de nous membres es configura per noms d’antics diputats, familiars de polítics i càrrecs de l’administració, entre altres. Són persones amb una clara tendència partidista”.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari