El concert de Lluís Llach al Palau Sant Jordi va costar 15.000 euros a TV3

La CCMA va obtenir els drets d’emissió de l’acte mitjançant un intercanvi publicitari amb ‘Debat Constituent’ valorat en 12.000 euros més

Rètol final del vídeo emès per TV3 del concert de Lluís Llach

L’enregistrament el 18 de desembre i posterior emissió íntegre per TV3 del concert que va fer Lluís Llach al Palau Sant Jordi, per recaptar fons per l’associació Debat Constituent va costar 15.000 euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). A més, la CCMA va obtenir els drets d’emissió de l’acte mitjançant un intercanvi publicitari amb l’entitat dirigida per Llach valorat en 12.000 euros. Aquestes dades acaben de ser publicades al portal de la Transparència de la CCMA. Els dos contractes es van signar entre la CCMA i l’associació Debat Catalunya XXI, l’entitat jurídica que hi ha rere Debat Constituent, el 27 de desembre, un dia abans que TV3 emetés el concert, en un programa que va durar quasi dues hores i mitja. El lloguer del Palau Sant Jordi costa, precisament, uns 12.000 euros.

El primer contracte s’identifica al portal de la CCMA com un encàrrec a l’associació Debat Catalunya XXI “de producció audiovisual especial Emissió en Proves en Format 4KHDR de l’acte cívic del Palau Sant Jordi”. Quan EL TRIANGLE va publicar que TV3 havia compartit amb l’empresa Mediapro, de Jaume Roures i Tatxo Benet, la realització del programa, Ignasi Termes, que figura en el vídeo del concert al web de la CCMA com a responsable de la “producció executiva Debat Constituent”, va escriure dos comentaris sota de l’article. “Informeu-vos millor. La producció va anar a càrrec de Debat Constituent i es va pagar amb les entrades dels assistents al concert. Mediapro va posar els mitjans tècnics i TV3 l’emissió. Però ni TV3 va contractar Mediapro i el què li va costar a TV3 aquest programa de 2 hores per provar la seva tecnologia 4K està molt per sota del què li hauria costat qualsevol altre programa d’aquesta franja horària”, va escriure. L’altre comentari era similar. Tots dos acabaven igual: “Deixeu d’intoxicar”. Les entrades al concert costaven entre 25 i 60 euros. Hi van assistir unes 16.000 persones.

El comunicat amb què el servei de premsa de la CCMA va anunciar el passi del concert per TV3 explicava que “l’emissió en directe i l’enregistrament van anar a càrrec del realitzador Paulí Subirà amb un equip de professionals de Mediapro i TV3. El recital es va enregistrar amb la unitat OB40 4KHDR de Mediapro, amb 12 càmeres Grass Valey, dues steadys operades sense fils, una polecam, una grua de 15 metres telescòpica i un tràveling de 10 metres a l’escenari, entre d’altres mitjans tècnics”, i especificava que “la producció audiovisual de l’esdeveniment, a càrrec de Televisió de Catalunya i Mediapro, es va produir en 4KHDR per fer un directe en format UHD (4K+HDR) mitjançant l’aplicació HbbTV de TV3”. A més, explicava que “aquesta és la primera vegada que TV3 produeix i emet un esdeveniment en directe amb aquesta tecnologia, a partir de la col·laboració amb Mediapro”. Subirà porta 35 anys a TV3.

Els telespectadors van poder veure i escoltar a la televisió pública les interpretacions i les proclames que Llach va fer des de l’escenari en record dels “presos polítics i exiliats” o afirmant que “ens volen imposar el silenci en allò que defensarem fins amb les dents, que és la llengua i la nostra cultura”. A l’acte hi van assistir destacats dirigents independentistes, com Laura Borràs, Jordi Turull, Carme Forcadell, David Fernández o Quim Torra. L’ex-president de la Generalitat Quim Torra va ser qui, el novembre de 2018, va designar Lluís Llach perquè presidís el consell assessor de Debat Constituent, del qual en formaven part Francina Alsina, Antonio Baños, Montserrat Castellà, Carmina Castellví, Albano-Dante Fachín, Jordi Domingo, Ada Ferrer, Josep M. Ganyet, Jaume López, Àngels Martínez Castells, Emili Medan, Albert Noguera, Montserrat Palau, Marta Rovira Martínez, M.Gabriela Serra i Beatriz Talegón.  Aquesta entitat, que segons l’ex-diputada de la CUP Gabriela Serra, compta amb uns 1.500 inscrits, té com a objectiu redactar una nova Constitució catalana.

(Visited 256 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari