La justícia arxiva la causa contra l’expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve

Es manté oberta la causa de la peça CATmón que va portar a la investigació de l'operació Volhov

La jutge del jutjat d’instrucció núm. 1 de Barcelona, María Carmen Vázquez, ha arxivat la causa que afectava l’expresident de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l’exresponsable de relacions internacionals de la institució, Jordi Castells, que ara ocupa la Subdirecció General de Cooperació Local de la Generalitat de Catalunya. La causa investigava, dins l’operació Estela, suposats desviaments de diners que s’havien de dedicar a l’ajuda al desenvolupament i que haurien anat a parar el fiançament irregular de Convergència Democràtica.

El cas va sorgir arran de la denúncia feta per la CUP i el sindicat CGT, sobre l’adjudicació irregular de subvencions entre el 2011 i el 2015 per part de la Diputació de Barcelona. Unes subvencions per a projectes de solidaritat internacional, amb un import d’1 milió d’euros, que haurien anat a parar a fundacions i entitats vinculades a l’extinta CDC i que finalment no haurien fet els projectes.

Tot i l’arxivament de la causa contra Esteve, la jutge manté activa la causa oberta sobre la peça que investiga els suposats desviaments de fons a la fundació CATmón. Una investigació que va portar davant la justícia el president de la fundació, Víctor Tarradellas, i que va obrir la investigació que va destapar l’operació Volhov en la qual es van detenir diferents alts càrrecs de la Generalitat i empresaris els quals se’ls vinculava amb el finançament il·legal del procés independentista.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari