Qui s’ha quedat amb un pam de nas amb la decisió del jurat del premi Josep Maria Planes d’investigació periodística?

Captura de pantalla de l'article del diari 'ARA' que va acusar diversos professors de l'Institut del Teatre d'abusos i assetjament

El diari ARA i els periodistes que van fer el reportatge sobre els presumptes abusos i assetjaments fets per diversos professors als alumnes de l’Institut del Teatre. El 21 de febrer, els periodistes Núria Juanico i Albert Llimós van firmar un reportatge al diari que dirigeix Esther Vera titulat “Assetjament sexual i abús de poder a alumnes de l’Institut del Teatre”. El van presentar al IX Premi Josep Maria Planes d’investigació periodística que s’havia d’entregar aquest diumenge 30 de gener. El jurat d’aquest premi, que concedeixen el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’ajuntament de Manresa, ha decidit, però, declarar-lo desert.

Aquest jurat estava format per l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro; la periodista i corresponsal del setmanari El siglo a Catalunya Teresa Carreras; el periodista, doctor en periodisme i comunicació i professor del departament de comunicació de la UVic-UCC Xavier Ginesta; el periodista i professor Josep Gifreu; el biògraf de Planes i periodista Jordi Finestres; un dels representants dels guanyadors de l’edició anterior del premi, el periodista Sergi Escudero; i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo. El president de la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi i periodista de Regió7 Enric Badia ha actuat com a secretari del Jurat.

La publicació del reportatge va provocar un considerable escàndol mediàtic. Dues de les persones acusades per l’ARA –Jorge Vera i Berty Tovias– s’havien jubilat l’any 2016 i una tercera, Joan Ollé, va ser apartat de la seva funció com a professor de l’Institut del Teatre l’endemà de la publicació de l’article. Finalment, cap dels tres ha estat imputat per la Fiscalia.

Les bases del premi, dotat amb mil euros, indiquen en el seu apartat novè que “podrà ser declarat desert si, a judici del jurat, cap dels treballs no té la qualitat suficient”.

Probablement, l’ARA tindrà més suport en la propera convocatòria del premi Josep Maria Planes si hi presenta el treball de la periodista Núria Orriols que ha posat al descobert que el Parlament està pagant el sou íntegre a 21 funcionaris que ja no hi treballen.

(Visited 546 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari