Ciutadans posarà aquest diumenge una parada a Vic després que un jutge els reconegui que hi tenen dret

L’ajuntament havia al•legat que va prohibir la seva instal•lació la setmana passada perquè “no es vol facilitar l’atac contra la llengua catalana ni l’escola catalana”

Dirigents de Ciutadans s'adrecen als periodistes a la plaça Major de Vic, el passat 21 de gener

Ciutadans instal·larà demà una parada informativa a Vic després que el jutjat número 15 de Barcelona hagi reconegut a aquest partit el dret a instal·lar-la malgrat la voluntat de l’ajuntament de la capital d’Osona per impedir-ho. El jutge ha resolt que “hi ha una absència total de les raons o motius que han de determinar la denegació de la sol·licitud, absència de motivació que resulta més cridanera, si és possible, en estar afectat l’exercici de drets fonamentals”.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra (JxCat), ha intentat que aquest jutjat validés la seva decisió al·legant en un escrit que li ha fet arribar que es “va denegar posar la parada informativa d’un partit que es posiciona clarament en contra del sistema d’immersió lingüística i que xoca amb l’opinió pública majoritària a la ciutat”. Erra al·lega que “des de l’ajuntament no es vol facilitar l’atac contra la llengua catalana ni l’escola catalana” i que “cal recordar que Vic ha estat una ciutat referent en treballar contra la segregació escolar per evitar qualsevol tipus de divisió i no es considera adient donar cobertura a una parada que aniria en sentit contrari”.

El jutge considera, però, que “les al·legacions de l’ajuntament no es poden considerar acreditació de pertorbació greu dels interessos generals o de tercer”. Carlos Carrizosa, president del grup de Ciutadans al Parlament, ha anunciat que “demà estarem a Vic per celebrar el triomf de l’Estat de Dret sobre l’antipolítica”.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari