La consellera de la Presidència no entén “el cop de porta de l’Aragó”

Vilagrà diu que el president Sánchez no podia prometre el 50% de l'organització dels Jocs d'Hivern al govern de Lambán

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha lamentat el fet que el president de l’Aragó, Javier Lambán, hagi decidit no reunir-se a Balaguer amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per tractar sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern en considerar que Catalunya no vol compartir a parts iguals el protagonisme en aquest esdeveniment esportiu. Laura Vilagrà ha afirmat que “no entenem aquest cop de porta”, i que “si h ha discrepàncies, el que s’ha de fer és parlar-ne”.

Laura Vilagrà, en declaracions al programa El món a RAC1, ha dit que “si l’Aragó no se sent còmode quan diem que Catalunya ha de liderar la candidatura, se’n parla i s’articula en el marc del diàleg, i segur que es troben punts de confluència”.

La consellera Vilagrà també ha lamentat que el president del govern central, Pedro Sánchez, hagués afirmat que l’Aragó i Catalunya estaven en condicions d’igualtat davant l’organització dels Jocs Olímpics d’Hivern. Vilagrà ha afirmat que “Pedro Sánchez va fer una promesa que no podia fer, en aquell moment”. La consellera de la Presidència ha dit que “entrar a valorar un 50% és absurd, perquè el plantejament d’uns Jocs Olímpics ha de ser objectiu”. Vilagrà defensa que l’organització d’un esdeveniment d’aquestes característiques s’ha de fer des d’un punt de vista tècnic i tenint en compte les possibilitats que ofereix cada territori.

Vilagrà ha afirmat que ningú pot prendre la decisió que els jocs es facin repartits en un 50% entre l’Aragó i Catalunya tret del que valori el Comitè Olímpic Internacional. En aquest sentit, la consellera ha dit que a hores d’ara continuen treballant la proposta tècnica amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, afirmant que “tenim una bona relació sobre com hem de configurar aquesta candidatura”. Vilagrà ha assegurat que tot i l’actual posicionament de l’executiu de Lambán el govern català té la intenció de continuar dialogant amb el govern de l’Aragó.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari