La Mesa va activar el protocol antiassetjament psicològic contra l’exlletrat Bayona

Una funcionària va denunciar l'exlletrat major per la seva actitud en relació amb les llicències per edat del Parlament

L'exlletrat major del Parlament, Antoni Bayona, al programa 'FAQS'

La Mesa del Parlament va activar el passat 18 de gener el protocol de prevenció, detecció, abordatge i resolució de l’assetjament psicològic arran d’una denúncia presentada per una de les integrants de l’organisme de transparència de la Cambra contra l’exlletrat major Antoni Bayona, per les actituds d’aquest. Segons ha publicat l’agència Efe, els fets es remunten al 25 de novembre del 2021, quan l’arxivera Blanca Martínez va enviar un escrit a la secretària general del Parlament, Esther Andreu, presentant la seva dimissió.

En aquest document, al qual ha accedit el mitjà citat, Martínez va assegurar que Bayona va reaccionar a unes apreciacions fetes per ella mateixa de forma “extemporània i desmesurada, amb acusacions inconcretes però contundents de no actuar amb imparcialitat i deslleialtat”. Uns comentaris que estarien relacionats amb la sol·licitud d’informació del diari Ara en relació amb les llicències per edat del Parlament.

La funcionaria denunciant va manifestar en l’escrit les seves discrepàncies respecte a la interpretació que l’exlletrat feia “d’un punt concret” d’una resolució sobre el cas de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (Ogdaip), l’organisme de transparència de la Cambra, i assenyala que la reacció de Bayona no és pròpia de qui pertany a un organisme col·legiat, que com a tal ha de tenir com a fonaments del seu treball el debat i el consens, i que hauria de basar el seu funcionament en el respecte a les persones, les seves idees i la llibertat d’expressar-les”.

L’exlletrat del Parlament va dimitir un mes després argumentant que l’Ogdaip “no està en condicions de garantir l’adequat compliment de les resolucions adoptades sobre reclamacions presentades pels ciutadans que han exercit el dret d’accés a la informació”. A més, una setmana després d’activar el protocol antiassetjament psicològic, Bayona va acusar Andreu d’obstaculitzar la feina de l’organisme de transparència pel que fa a les llicències per edat, en una carta enviada a tots els membres de la Mesa. La secretària general de la Cambra catalana va negar les acusacions i va assegurar que el bloqueig es va produir per “l’actitud i el comportament del lletrat respecte a una altra membre de l’organisme”.

(Visited 187 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari