Els sindicats denuncien que l’escola catalana està contra les cordes per la covid

Segons CCOO, el 64% dels docents enquestats assegura que no s'han cobert alguna o la majoria de les baixes causades per la pandèmia

Concentració de CCOO davant el Departament d'Ensenyament

Foto: @ccoocatalunya

CCOO ha convocat una concentració aquest dilluns a les 11 del matí, davant del Departament d’Educació, per denunciar la situació límit que viu el professorat dels centres escolars de Catalunya. El sindicat assegura que el departament, encapçalat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray, no ha tingut “cap vocació de negociació amb la part social” i que “s’està arribant al límit de la paciència dels treballadors i treballadores”, els quals es queixen, principalment, de no disposar de suficients mesures de seguretat i del sobreesforç que han de fer perquè no es cobreixen totes les baixes dels professors.

Segons l’enquesta que CCOO ha fet als seus afiliats, només el 27% dels docents disposen de suficients mascaretes FFP2 en els centres. La majoria, el 29,1%, disposa úinicament de mascaretes quirúrgiques, higièniques o tèxtils, de menor protecció, i un 23% informa que no se’ls subministra mascaretes de cap tipus. A més, el 64% dels enquestats asseguren que en els centres educatius on treballen no s’han cobert totes les baixes.

Per tal de millorar les condicions del professorat, el sindicat exigeix que es distribueixin les suficients mascaretes FFP2 a tot el personal, la instal·lació de sistemes de ventilació mecànica per evitar contagis sense passar fred, la disminució de les ràtios a tots els nivells educatius, més personal en tots els àmbits, establir la jornada sencera per a totes les persones que fan substitucions parcials, i la convocatòria d’una reunió extraordinària i urgent amb els organismes de salut laboral, per tractar aquests temes.

En la mateixa línia que CCOO, la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament a Catalunya (USTEC-STEs [IAC]) -el sindicat majoritari de l’Educació pública catalana- ha posat la lupa sobre la conselleria de Cambray, a qui acusa d’haver “abocat els centres, els professionals i l’alumnat a una situació extrema, on la tasca educativa és inexistent, ja que s’han assumit tasques de guarda i de gestió burocràtica de la pandèmia”. El sindicat ha criticat el “ball de protocols” i les indicacions contradictòries que han anat rebent els centres, i ha lamentat que el conseller Cambray hagi refusat “totes les propostes d’accions preventives”.

Com CCOO, la USTEC-STEs assegura que les escoles “estan absolutament desbordades amb la gestió de les substitucions”, i assenyala que els nomenaments no coberts superen els nomenaments coberts. Segons el sindicat, això es produeix consecutivament des del dimecres de la setmana passada.

(Visited 181 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari