Marta Rovira (ERC): Si la reforma laboral s’aprova amb PP o Cs, l’acord d’investidura “quedarà tocat”

La secretària general d'Esquerra avisa el Govern de Sánchez de la seva oposició per ser "una reforma del PP maquillada"

Marta Rovira

El Govern de Pedro Sánchez encara no té garantits els suports necessaris per a tirar endavant la reforma laboral pactada amb la patronal i els sindicats. Els socis d’investidura, de moment, rebutgen el text, la qual cosa podria portar l’Executiu a obrir-se a altres formacions polítiques.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) és un d’aquests socis reticents. La seva secretària general, Marta Rovira, afirma en una entrevista amb El Periódico que la reforma laboral aprovada per Reial decret llei és poc ambiciosa. De fet, assenyala que és “una reforma del PP maquillada”, per la qual cosa avança que el seu partit votarà en contra si no s’introdueixen canvis.

No obstant això, ERC s’ha obert a negociar amb el Govern central aquestes modificacions. En cas que l’Executiu de Sánchez no s’avingui a dialogar amb els seus socis parlamentaris i decideixi tirar endavant el document amb els suports de PP o Cs, Rovira assegura que “quedarà tocat l’acord d’investidura i la credibilitat d’aquest Govern”.

Respecte a la taula de negociació entre la Generalitat i el Govern central, la secretària general d’ERC acusa Sánchez d’estar “fent tàctica”. En canvi, la postura dels republicans, diu, es basa en el compromís i en una aposta “estratègica”. Preguntada sobre el seu possible retorn a Catalunya, Rovira assegura que ho veu “difícil”, mentre que l’expresident Puigdemont alimenta les opcions de tornar més aviat que tard.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.