Els veïns del Canós (Segarra) s’oposen a la construcció d’una macrogranja amb 9.600 porcs

La plataforma veïnal denuncia "la destrucció de l'hàbitat, la contaminació mediambiental i la pèrdua de diversitat biològica i d'ocupacions" que provocaria el projecte

Foto: Facebook NO a la Macro-granja porcina en Plans de Sió: L´Aranyó, Muller y El Canós

Nou capítol en la lluita del món rural contra les macrogranges. Els veïns del Canós, poble situat al municipi dels Plans de Sió (Segarra), s’han mobilitzat contra la construcció d’una macrogranja amb 9.600 porcs, segons el diari Segre.

Al llarg de les últimes setmanes, a les finestres i balcons dels habitatges del Canós han aparegut nombroses pancartes en les quals es pot llegir “No macrogranja, sí ramaderia sostenible”. Els veïns del poble, al costat dels de Muller i l’Aranyó, tots ells als Plans de Sió, s’han agrupat a través d’una pàgina de Facebook que ja compta amb 255 membres i on exposen els seus arguments.

Els opositors al macroprojecte al·leguen que, en cas que es dugui a terme, provocaria “una destrucció de l’hàbitat, la contaminació mediambiental (hídrica, acústica, del sòl) i la pèrdua de diversitat biològica i d’ocupacions”. Els veïns denuncien que la proximitat als tres pobles esmentats tindria “un impacte negatiu al paisatge de la Segarra”.

El projecte es va presentar el passat 3 de gener a l’ajuntament dels Plans de Sió i ara es troba en fase d’exposició pública. La granja se situaria en una finca de 21.393 metres quadrats ubicada a 1.050 metres del Canós, en la partida els Plans de l’Aranyó. Els 9.600 porcs engreixarien en quatre naus rectangulars de 2.186 m². També es crearia una bassa de 2.700 m². La inversió seria de 600.000 €.

La plataforma veïnal es nega al fet que el paisatge de la Segarra es transformi per culpa dels purins, els residus orgànics, especialment excrements i orina, que produeixen els animals. L’entitat Som Segarra també s’oposa al projecte per les conseqüències que tindria per als seus habitants i per al medi ambient, ja que se situaria molt pròxim a una zona protegida per la Xarxa Natura 2000.

Així mateix, Som Segarra denuncia que la macrogranja superaria el llindar dels 7.500 porcs com a màxim que marca el Reial decret espanyol. I afegeix que l’impulsor del projecte es limita a complir el mínim de les exigències mediambientals que es requereixen i es nega a adoptar mesures addicionals que redueixin les seves externalitats negatives.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.