Els veïns del Pirineu votaran en una consulta el futur dels Jocs d’Hivern

Encara no se sap quina serà la pregunta, però sí que es coneix que la consulta serà vinculant

Estació d'esquí la Masella

A finals de la primavera es farà una consulta sobre la possibilitat que el Pirineu català aculli els Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Hi votaran els veïns de la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran, que inclou la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

Aquest va ser un dels punts en la negociació pels pressupostos entre la CUP, ERC i Junts. Encara que finalment l’acord no va tirar endavant, el govern va proposar la celebració d’una consulta ciutadana abans de fer cap altre pas en el projecte de Jocs Olímpics. L’executiu català considera que la candidatura Barcelona-Pirineus per al 2030 pot ser una oportunitat, però que és necessari el consens polític i social per tirar-la endavant.

Encara falta concretar, a més de la data, quina serà la pregunta i si la votació serà presencial o telemàtica, això no obstant, el govern ja ha informat als representants polítics del Pirineu que la consulta serà a cap al final de la primavera, segons la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Segons ha assegurat, el resultat de la consulta serà vinculant, és a dir, que els aproximadament 63.000 veïns de la vegueria del Pirineu i Aran, majors de 16 anys, que podran votar seran els que decidiran si es presenta o no la candidatura als Jocs d’hivern del 2030.

De moment, i en ple debat sobre la qüestió, el mateix govern ha fet pública una enquesta segons la qual el 74,6% dels ciutadans de l’Alt Pirineu i Aran creu que la celebració d’uns Jocs Olímpics d’hivern seria interessant i estratègic per al Pirineu, mentre que el 20,7% pensa que no. Pel que fa al conjunt de Catalunya, el 73,3% també veu positiu per al territori la proposta de fer uns JJOO el 2030, i el 68,1% creu que beneficiaria tot el país.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.