Marxa enrere del Parlament i acord per posar fi a la llicència per edat

La Mesa buscarà un nou acord amb els treballadors per revertir el privilegi de cobrar sense treballar

Reunió de la Mesa del Parlament

La Mesa del Parlament ha fet marxa enrere i eliminarà l’acord per prorrogar la llicència per edat. Es tracta de la clàusula que permetia als funcionaris de la cambra de més de 60 anys continuar cobrant sense treballar. S’obrirà una negociació amb els treballadors per trobar un nou acord que reverteixi aquest privilegi.

Ho faran després de tota la pressió mediàtica que ha generat el cas destapat pel diari Ara, amb un cost per a les arques del Parlament d’1,7 milions d’euros . A finals de l’any passat, la Mesa va decidir prorrogar aquest pacte laboral, però reduint de cinc a tres anys el temps que els funcionaris poden cobrar malgrat haver deixat de treballar.

Els partits de l’oposició han criticat l’opacitat sobre el tema i que s’hagi trigat a resoldre-ho. La prerrogativa es va acordar l’any 2008 al Parlament i afecta una vintena de funcionaris que ja no hi treballen. Permet als treballadors amb més de 15 anys d’experiència al Parlament cobrar el sou íntegre durant cinc anys, des dels 60 fins als 65 anys.

D’altra banda, el president Pere Aragonès ha deixat clar que no hi ha cap cas semblant a la Generalitat.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari