Peyu i Jair Domínguez porten el primer “puta España” del 2022 a TV3

Quan l’oposició va denunciar al Parlament l’ús aquest insult fa un any a ‘Bricoheroes’, Vicent Sanchis va dir que no tenia constància que s’usés aquesta expressió a la seva televisió

Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu), al capitol de 'Bricoheroes' del diumenge 9 de gener

Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez, els dos actors que interpreten el programa Bricoheroes, van recórrer a l’expressió “puta Espanya” per primer cop aquest 2022 al capítol que TV3 va pujar al seu canal de youtube aquest diumenge 9 de gener. És el segon cop que utilitzen aquest insult al seu programa. Ho van fer després d’inhalar gas heli, el desembre del 2020, en un programa que es va reemetre l’estiu passat per la TV3 convencional. Quan la diputada socialista Beatriz Silva li va recriminar al director de TV3, Vicent Sanchis, que permetés l’ús d’aquest exabrupte a la televisió que dirigeix, la seva resposta va ser que no tenia constància que s’hi usés aquesta expressió.

Les reemissions l’estiu passat per TV3 dels capítols de Bricoheroes pujats al canal de youtube van ser suspeses però  no perquè Sanchis constatés que s’hi havia cridat “puta Espanya” en un dels seus capítols sinó perquè el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va multar amb 12.001 euros el programa per incloure-hi publicitat indeguda.

Al capítol d’aquest diumenge, en el qual Peyu i Domínguez van construir un aquari, van introduir-hi sis peixos un cop el van haver enllestit. Aleshores van decidir que els havien de posar noms als peixos. A un el van batejar com Oleguer, a un altre com Montserrat. Peyu va posar-li Ramona a una tercera i a una altra, que va dir que era més petita, Ramoneta. I a una cinquena, Puta. “La Puta i la Ramoneta”, va dir. Jair va queixar-se: “Com li vols dir Puta a un peix? Si ve un petit (i pregunta) com es diu aquest? Puta”. Peyu va tancar el diàleg: “Home! Mentre no li posis Espanya a l’altre”. I Jair es va tapar el nas per amagar el riure.

Els dos actors van aprofitar els peixos per fer un tercer acudit racista i xenòfob. En edicions anteriors havien tractat de “putu immigrant” al Rei emèrit i parlat d’un tal Rashid que els subministrava marihuana però que era “un bon nano que parla català”. En aquesta ocasió van posar un peix taronja dins la peixera i abans de posar-ne un de negre, Peyu va dir “que no es trobi sol amb el negre i s’espanti”. En aquesta ocasió no només van riure els dos actors sinó que es va escoltar com reien membres de l’equip del programa que no apareixien en pantalla.

Aquests dos presentadors també fan un programa diari a Catalunya Ràdio: El búnquer. En un d’aquests programes, van parlar d’un lloro al qual van proposar que l’ensenyessin a dir “puta Espanya”.

D’altra banda, la sanció de 12.001 euros del CAC no ha aturat la inclusió de publicitat indeguda a Bricoheroes. En el capítol del passat diumenge en van fer de l’empresa Catllum, una de les patrocinadores del programa. La van incloure quan van dir que podien il·luminar la peixera amb llums led. “A casa hi tinc Catllum. A Catllum, ja ho sabeu, l’electricitat és més barata. No has de pagar intermediaris rarus perquè la llum surt de Catalunya i es queda a Catalunya. Feu-vos de Catllum!”, va animar Peyu a la seva audiència.

(Visited 281 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari