La Fiscalia Europea investigarà si David Madí va tractar d’aprofitar els fons europeus per a usos fraudulents

L'Audiència de Barcelona ha derivat a les autoritats comunitàries una part del cas Volhov

David Madí, en un acte l'any 2015
David Madí, en un acte l'any 2015

La Fiscalia de la Unió Europea ha posat el focus en l’empresari David Madí per suposadament tractar de desviar els fons europeus Next Generation per a usos fraudulents. En el marc del cas Volhov, l’Audiència de Barcelona ha derivat a les autoritats comunitàries unes escoltes telefòniques en les quals veu indicis de delicte per part de qui va ser estret col·laborador d’Artur Mas i ex-alt càrrec de CDC, informa 20 Minutos.

Els fets van tenir lloc l’octubre del 2020. Madí es va reunir en Foment del Treball amb uns 60 empresaris i amb Iván Redondo, excap de gabinet de Pedro Sánchez, per a discutir l’arribada dels 140.000 milions d’euros dels fons europeus. Després de la trobada, la Guàrdia Civil va interceptar una telefonada de David Madí amb Joan Ferran Oliva, familiar seu i apoderat de RSM Spain Consultors.

En la telefonada, Madí expressava el seu desig de ser beneficiari dels fons: “S’ha d’establir un canal per a entrar; em vaig veure amb Foment, formo part de Foment, vam tenir una reunió en petit comitè amb Iván Redondo; això serà un ‘berenar de negres’, són 140.000 milions”.

Les escoltes formen part del cas Volhov. El jutge instructor va veure indicis d’un intent de Madí de desviar els fons europeus per a usos inapropiats i per això el va derivar a la Fiscalia Europea, encarregada d’investigar els delictes que atempten contra el pressupost de la Unió Europea. La Fiscalia espanyola i la defensa de Madí es van oposar perquè no van observar aquests indicis.

No obstant això, el magistrat Joaquín Aguirre ho ha avalat en una interlocutòria en considerar que es podia tractar d’un delicte de frau en subvencions europees. L’Audiència de Barcelona entén que, en estar David Madí investigat per desviar fons públics en forma de subvencions, podria haver tractat de fer el mateix amb els Next Generation.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides