Villarejo va moure fils perquè s’exonerés el venedor d’armes amic del rei emèrit

L'excomissari es va reunir amb jutges i policies, però no va aconseguir el seu objectiu

Pepe Villarejo
Pepe Villarejo

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo va maniobrar per aconseguir que Abdul Rahman El Assir, el comerciant hispano-libanès d’armes i amic freqüentat per Joan Carles I a Abu Dabi, fos exonerat dels delictes fiscals pels quals el vol jutjar la justícia espanyola, revela El Periódico de España.

El Assir té una ordre de cerca i captura internacional vigent des del març del 2020 perquè no es va presentar a un judici per un presumpte frau de 14,7 milions d’euros a Hisenda, en el qual s’enfrontava a una petició de vuit anys de presó per part de la Fiscalia. A més, va ser condemnat a França en situació de rebel·lia per l’afer del Karachigate, i deu 2,2 milions en impostos a Suïssa, segons ha publicat El País.

Aquest amic del rei emèrit d’Espanya manté un vincle amb Villarejo almenys des del novembre del 2013, quan l’excomissari va conèixer Adrián de la Joya, empresari imputat en el cas Tandem i excunyat d’El Assir. Villarejo, segons anotacions de la seva agenda reflectides en la mateixa informació d’El Periódico de España, va començar a moure fils perquè El Assir fos exonerat a principis del 2014, en reunions amb el comissari Juan Rueda -posteriorment, alt càrrec de la secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior-, a qui va considerar “molt receptiu a col·laborar en el tema Assir”.

A més, les mateixes anotacions apunten que Villarejo també va traslladar el tema al director adjunt operatiu, Eugenio Pino, i al secretari d’Estat de Seguretat d’aleshores, Francisco Martínez, els quals eren els seus superiors.

En qualsevol cas, Villarejo no va reeixir i en una anotació sobre Rueda del maig del 2014 indica “Avís de la dificultat per ajudar El Assa. La jutgessa ho veu difícil”, un apunt en el qual usa una forma alternativa per referir-se a l’amic del rei emèrit.

El mateix any 2014, Villarejo va deixar anotat que va moure fils als jutjats a favor d’El Assir, quan es va reunir amb el degà dels jutjats de Madrid, José Luis González Armengol, el qual es va comprometre a parlar amb el jutge que havia imputat el comerciant d’armes per delictes fiscals, Fermín Echarri, titular del Jutjat d’Instrucció número 52 de Madrid. Villarejo va quedar “molt content” de la impressió que li va fer aquesta reunió, i va apuntar que “Va quedar en transmetre a El Assar les gestions”.

Posteriorment, entre altres anotacions, va reflectir que l’amic de Joan Carles I es va mostrar “molt content amb l’informe emès”, així com la redirecció de la seva atenció cap a la jutgessa Belén Sánchez, titular del Jutjat d’Instrucció número 39 de Madrid, que havia assumit la causa d’Echarri.

D’altra banda, segons les anotacions revelades per El Periódico de España, Villarejo va informar el secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, l’octubre del 2014, de “dades molt contundents” d’El Assir “sobre moviments d’empresaris i polítics catalans a Suïssa“. Villarejo és considerat una figura clau en la denominada operació Catalunya, atribuïda al ministeri de l’Interior durant l’etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre, contra figures de l’independentisme.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari