Quina és la darrera modalitat de “submissió” a Espanya ‘descoberta’ per Junts?

El diputat de Junts Salvador Vergés ha lamentat que mitjans catalans “bolcats a seguir i festejar” el sorteig de la loteria de Nadal -que ell denomina “la Loteria Nacional Espanyola”- s’hi refereixin anomenant-la “grossa”, en comptes de “gordo“.

“Almenys digueu-ne Gordo i no pas Grossa, que és la nostra”, ha piulat a Twitter abans d’afegir: “Quina pena i quina submissió”. Vergés, per tant, hi veu submissió perquè no s’usa el nom en castellà del sorteig, i compara aquest fet, paradoxalment, amb un dels temes en voga: “Suposo que és com allò de canviar al castellà davant un castellanoparlant, oi? És que sempre ho hem fet…”.

D’aquesta manera, Vergés afegeix també un altre toc sobre els mitjans de referència del nacionalisme català, després que destacades figures de Junts i la seva òrbita, com Josep Costa, Josep Lluís Alay i Josep Rull, hagin manifestat darrerament queixes contra informacions de Catalunya Ràdio i TV3.

Aquest diputat, d’altra banda, havia protagonitzat alguna estampa viral del puigdemontisme abans i després d’aconseguir l’escó al Parlament. Per exemple, va aparèixer una foto on se’l veia encaputxat, amb la cara tapada per una estelada i aixecant una metralleta -de joguina-, i també una altra on compartia barbacoa amb el seu correligionari i company de bancada Joan Canadell després d’aixecar-se el confinament comarcal com a mesura contra la covid-19.

D’altra banda, Vergés, que va entrar enguany al Parlament com a número 3 de la llista presentada per Junts a Girona, va afirmar que li fa vergonya tenir el DNI espanyol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.