El govern recula: ja no ordena la quarantena dels contactes estrets vacunats

La mesura havia estat descartada per la Comissió de Salut Pública

El conseller Josep Maria Argimon
El conseller Josep Maria Argimon

El govern de la Generalitat ha reculat en la seva decisió d’obligar a fer quarantena durant deu dies a les persones vacunades contra la covid-19 que siguin contactes estrets de casos positius de la variant òmicron de la malaltia, i finalment s’alinearà amb el parer de la Comissió de Salut Pública, que ha descartat el manteniment d’aquesta mesura.

El Departament de Salut de la Generalitat justifica la seva rectificació indicant que seguint el criteri de la Comissió de Salut Pública, integrada per representants de l’Estat central i de les CCAA, per evitar “més desconcert” a la ciutadania i els professionals sanitaris.

La conselleria que encapçala Josep Maria Argimon, això sí, ha demanat “rigor” a aquesta comissió, així com la divulgació dels criteris científics que han motivat el canvi sobre aquesta mesura que afectava els contactes estrets vacunats, el qual haurà de rebre el vistiplau del Consell Interterritorial de Salut per esdevenir vigent.

La Comissió de Salut Pública ha acordat per a aquest perfil de contacte estret que durant deu dies limiti les seves activitats, duent a terme només les essencials, i que redueixi les interaccions socials tant com sigui possible.

Els nous acords d’aquest òrgan s’han conegut hores abans que comenci la conferència de presidents autonòmics on el president català, Pere Aragonès, ja va avançar que demanaria als seus homòlegs que endurissin les restriccions com ho havia fet el seu govern, especialment als executius de les CCAA veïnes de Catalunya.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari