Cs i PPC refloten amb la polèmica lingüística al col·legi Turó del Drac

La polèmica sorgida arran del cas de la família de Canet de Mar que ha aconseguit una sentència que obliga l’escola infantil del seu fill de cinc anys, Turó del Drac, a fer més hores en castellà està tenint un efecte polític indirecte que ens retorna a anys enrere.

Les posicions sobre aquest cas s’han polaritzat, i la convocatòria de manifestacions de suport o en contra de la decisió judicial ho han emfatitzat. Això ha fet que les opcions polítiques més radicalitzades i que més han tingut al centre dels seus discursos el català a l’escola hagin pres un protagonisme que no tenien.

És el cas de Ciutadans (Cs) i el Partit Popular de Catalunya (PPC). Les dues opcions havien perdut protagonisme, presència mediàtica, influència social i suport electoral en els últims anys. I és que rebaixar la tensió en qüestions relacionades amb el procés, la llengua o la independència els havia deixat tocats de mort, en haver centrat gran part del seu discurs dels darrers anys en aquests temes. Ara, però, amb la polèmica de Canet, han aconseguit reflotar i, de sobte, els seus portaveus tornen a la primera línia mediàtica per intentar ser referents un altre cop.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.