El TSJC obliga la Generalitat a tornar l’acreditació a Xavier Rius

El secretari de Mitjans no tenia la competència per vetar el director d’'E-notícies', segons la resolució que acorda la suspensió cautelar de la mesura

Oriol Duran
Oriol Duran

La Generalitat de Catalunya haurà de tornar l’acreditació de premsa al director d’E-notícies, Xavier Rius, a qui el secretari de Mitjans de Comunicació del govern català, Oriol Duran, havia vetat després que preguntés, sobre les polèmiques referències a fel·lacions en gags del programa Bricoheroes (TV3), a la portaveu del govern, Patrícia Plaja, “Vostè s’imagina que jo li digués ara que el que m’agradaria seria que me la xupés?”.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat la mesura cautelar sol·licitada per Rius, de manera que, mentre es tramita el procediment, se suspèn la retirada de l’acreditació, una decisió contra la qual la Generalitat pot interposar un recurs.

Per bé que no entra en qüestions de fons, el TSJC conclou que el govern va actuar per la via dels fets i indica que la retirada de l’acreditació és el resultat d’una comunicació “amb un contingut resolutori” adoptada pel secretari de Mitjans de Comunicació excedint les seves competències “organitzatives o de funcionament pel que fa a la política informativa i les seves relacions amb la premsa”.

A més, considera que s’havia impedit al director d’E-notícies “l’accés a les informacions procedents de l’activitat del Govern, la qual cosa entra a l’esfera de l’exercici del dret fonamental a la llibertat informativa”.

Duran va comunicar a Rius la retirada de l’acreditació per assistir a les rodes de premsa setmanals del govern català l’octubre passat, acusant-lo de denigrar la portaveu Plaja, la qual, al seu torn, va atribuir al periodista discursos racistes i masclistes quan va justificar la decisió governamental de retirar-li l’acreditació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.