L’alcalde de Lleida se sotmetrà a una qüestió de confiança després de veure rebutjats els pressupostos

El Comú va trencar el pacte amb ERC i Junts i va posar en dubte al primer edil, el republicà Miquel Pueyo

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, se sotmetrà el gener a una qüestió de confiança després de no ser capaç de tirar endavant el seu projecte de pressupostos. L’equip de govern, format per ERC i Junts, havia arribat a un acord amb el Comú, però finalment l’assemblea de la formació va decidir abstenir-se. La seva decisió, sumada al vot en contra del PSC, PP i els regidors no adscrits, va tombar els comptes de la Paeria, informa el diari Segre.

“Després de dos mesos de negociacions, avui a les 7.50 h del matí el Comú ens ha dit que no ens donarà el seu suport”, afirmava l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (ERC) abans de la votació. Així culminava, de moment, un capítol més de les discrepàncies entre els dos partits que ostenten el poder en la capital lleidatana, ERC i Junts, i el seu antic soci de govern, el Comú.

Miquel Pueyo va tractar in extremis i sense èxit de convèncer el regidor no adscrit Sergio González i el PP després perquè s’abstinguessin. Una vegada va conèixer la seva negativa, va afirmar: “No ens forçaran a prorrogar-ho i, per això, després de Reis convocaré un ple extraordinari en el qual presentaré una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost”.

Si la supera, els comptes quedaran aprovats. Però si no ocorre així, l’oposició disposarà d’un mes per a plantejar una moció de censura. Si la moció no prospera, els pressupostos es donaran per vàlids i l’alcalde serà confirmat en el càrrec. És la primera vegada en democràcia que un alcalde de Lleida es veurà sotmès a aquesta situació.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari