La Zona Franca de Barcelona diu adeu a les dues línies de producció de Nissan

La companyia japonesa posarà fi a la fabricació de vehicles el 15 de desembre

Foto: @ccoonissan

Nissan s’acomiada de Barcelona. La marca japonesa ha posat fi aquesta setmana a una de les línies de producció de la Zona Franca, la que fabricava la furgoneta elèctrica eNV-200, i el pròxim 15 de desembre farà el mateix amb la segona cadena de muntatge, fins ara encarregada de la pick-up Nissan Navara.

Mentre Nissan encamina el seu adeu a Barcelona amb la fi de la fabricació de vehicles i el desmantellament de la planta, els milers de treballadors de la companyia -i els indirectes- continuen en suspens pendents del seu futur. Aquells que vagin perdent el seu treball -fins ara uns 300-, cobraran des de casa seva un permís retribuït fins al 31 de desembre. Aquesta és la data triada pel fabricant per a donar de baixa la seva activitat.

Treballadors, sindicats, Govern espanyol i Generalitat viuen pendents de la decisió que prengui el fabricant xinès Great Wall Motors (GWM). L’empresa asiàtica té sobre la taula una contraproposta signada per les diferents administracions perquè es faci càrrec de retornar l’activitat a les plantes de Nissan i assumeixi als seus empleats. El pròxim 17 de desembre es reuneix la taula de reindustrialització i, abans, la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, confia a tenir una resposta positiva.

“Malgrat que GMW ens va dir que donava per tancades les converses, vam fer una proposta, la millor proposta possible, que està sobre la taula dels directius de l’empresa xinesa”, destacava el conseller d’Empresa, Roger Torrent, en Catalunya Ràdio. Per part dels sindicats, CCOO Nissan afirma en un comunicat que “els comitès d’empresa continuen treballant per a aconseguir el millor projecte industrial viable per a les nostres plantes i aconseguir recuperar l’ocupació que es perd”.

El maig del 2020, quan el gegant nipó va anunciar la seva marxa, 3.000 persones treballaven en les seves plantes. L’impacte econòmic i social és encara major en considerar els milers de llocs de treballd indirectes que des de llavors s’han destruït o han quedat en l’aire fins que es trobi una solució.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari