Qui sona com a vicepresident del Govern, en substitució de Jordi Puigneró?

Jordi Puigneró
Jordi Puigneró

La gestió de l’ “home fort” de Junts x Catalunya (JxCat) al Govern de la Generalitat, el vicepresident Jordi Puigneró, està sent molt qüestionada, tant dins com a fora del seu partit. Les greus pífies del sistema informàtic de l’administració catalana, que és de la seva competència, han deteriorat la imatge pública de l’executiu, en especial el col·lapse que ha patit la web La Meva Salut a l’hora de descarregar el passaport covid, imprescindible per moure’s.

Jordi Puigneró, que no para d’assenyalar les incidències que pateix el servei de Rodalies de Renfe, s’ha hagut d’empassar la suspensió de les connexions amb Terrassa dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que també són de la seva competència, a causa d’una esllavissada. A més, la seva estratègia per implementar el servei de Rodalies a Lleida també és molt criticada, ja que implica fortes inversions –com la compra de nous trens- que serien innecessàries si Renfe continués prestant el servei.

Tampoc està gens clar que Jordi Puigneró sigui, “de facto”, la corretja de transmissió de l’expresident Carles Puigdemont en el govern de Pere Aragonès, tal com se li havia demanat i ell es va comprometre a fer. Per tot plegat, es considera que el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori no està a l’altura i ja han començat a córrer els rumors sobre la seva substitució, a instàncies de JxCat.

En aquest sentit, s’apunta com a possible substitut el conseller d’Economia i Finances, Jaume Giró. Tot i que no és militant de JxCat, l’exdirector general de la Fundació “la Caixa” s’ha acabat convertint en l’“esperança blanca” de l’espai postconvergent i també de Waterloo per tenir veu pròpia en el Govern i dimensió pública.

Aquests últims dies ha estat molt comentada l’absència de Jaume Giró del sopar de gala per celebrar el 250è aniversari de la patronal Foment del Treball. Segons la versió del mateix conseller, no va assistir al sopar per mostrar el seu desacord amb la presència del rei Felip VI. Però, amb els antecedents de les seves estretes i molt cordials relacions amb la Casa Reial, aquest argument no ha acabat de convèncer.

Altres versions apunten que no va assistir a la festa de Foment del Treball de la setmana passada per no haver de coincidir amb el seu anterior cap, Isidre Fainé, el president de la Fundació “la Caixa”, amb el qual manté una relació molt freda. Per la seva banda, José Antich, director d’El Nacional, persona molt ben connectada amb Jaume Giró, dona una altra explicació a aquesta remarcable absència: “Va refusar participar en un lliurament de medalles de Foment del Treball presidit pel rei Felip VI per entendre que a la cerimònia no hi havia interessos a defensar sinó que es tractava d’un mer acte de caràcter purament protocol·lari”, assegura.

(Visited 535 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari