Joan Carles I s’escuda a Londres darrere la immunitat diplomàtica

El rei emèrit d'Espanya s'enfronta a una demanda per assetjament presentada per Corinna Larsen

Joan Carles I de Borbó
Joan Carles I de Borbó

El advocats del rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, han apel·lat a la immunitat diplomàtica dels caps d’estat per evitar que prosperi la demanda per assetjament que va interposar contra ell a Londres la seva examant, Corinna Larsen.

Els lletrats de l’excap de l’Estat espanyol, aquest dilluns, han esgrimit la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques i la llei britànica que protegeix la immunitat dels caps d’Estat estrangers, així com el “respecte recíproc” en les relacions bilaterals entre Espanya i el Regne Unit, per argumentar que la justícia britànica no té jurisdicció sobre el cas.

El desembre del 2020, Corinna Larsen va interposar una demanada per pressumpte assetjament patit des de 2012, que atribueix a Joan Carles I directament i indirecta, a través dels serveis secrets espanyols, després que es negués a tornar-li 65 milions d’euros procedents del rei de l’Aràbia Saudita, que l’examant del monarca va considerar un regal que no havia de tornar.

La sala 13 de les Reials Corts de Justícia de Londres ha de decidir si el rei emèrit d’Espanya gaudeix d’immunitat i, en definitiva, si la justícia britànica té jurisdicció sobre la demanda. Abans, aquest dimarts, els advocats de Corinna Larsen han de presentar els seus arguments.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari