Els partits de l’oposició defensen la vigència de la Constitució a Catalunya

El líder del PSC, Salvador Illa, ha emès un vídeo mentre que Cs i PP han organitzat sengles actes a Barcelona

Foto: @salvadorilla

El 43è aniversari de la Constitució Espanyola ha posat de manifest les diferències en l’arc parlamentari català entorn de la Carta Magna. Mentre el president del Govern, Pere Aragonès, ha negat qualsevol voluntat de reforma del text i ha optat per “una Constitució Catalana”, els partits de l’oposició han defensat la vigència i aplicació de la Llei Fonamental a Catalunya.

Salvador Illa, líder del principal partit de l’oposició, el PSC, ha publicat un vídeo en les seves xarxes socials en el qual expressa que “la Constitució estableix els nostres drets i llibertats i explica el que som, el que volem ser i en quines condicions volem viure. És per això que hem de veure-la com un compromís democràtic de totes i tots”.

Tot seguit canvia al català per a dir que “hem de continuar avançant per a poder construir junts el nostre futur des de l’enteniment i la concòrdia, perquè Espanya serà de tots o no serà”. I acaba felicitant el Dia de la Constitució.

Per la seva part, Ciutadans ha reunit els seus diputats i militants enfront del Parlament de Catalunya, on han desplegat una gran bandera d’Espanya. El portaveu taronja en la cambra, Carlos Carrizosa, ha afirmat que abans que reformar la Constitució s’hauria de “començar a complir-la” a Catalunya, on, diu, “es vulnera la igualtat entre ciutadans”.

El Partit Popular també ha organitzat una sèrie d’actes a Barcelona amb motiu del Dia de la Constitució. El líder del PP català, Alejandro Fernández, ha dit que el text “reuneix les fórmules màgiques que retornaran” la convivència. “La Constitució no és el problema, és la solució”, ha afirmat per a justificar la plena vigència de la Carta Magna a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.