Esquerra no presentarà esmena a la totalitat als pressupostos espanyols

Prioritzen seguir negociant la llei audiovisual i plantegen bloquejar les comptes amb esmenes parcials

Gabriel Rufián

ERC no presentarà una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat al Senat, malgrat la falta d’acord amb el PSOE sobre la llei audiovisual, han explicat fonts del partit a Europa Press. Els republicans han descartat la possibilitat de presentar aquesta esmena -el termini per a fer-lo finalitza aquest divendres a les 12.00- perquè argumenten que no ho van fer en el Congrés dels Diputats i prioritzen continuar negociant la llei audiovisual per a refer l’acord sobre les quotes del català en les plataformes audiovisuals.

ERC va avisar que podia vetar la tramitació dels comptes al Senat després que transcendís que la quota del 6% per a llengües cooficials en el catàleg de les plataformes audiovisuals no afectava les plataformes que no tenen seu a Espanya. Davant aquest advertiment, el dimecres van començar els contactes entre ERC i el PSOE per a desbloquejar la llei audiovisual i es van emplaçar a continuar parlant sobre aquesta qüestió.

Ara, ERC ha descartat presentar una esmena a la totalitat als pressupostos al Senat, una decisió que tampoc garantia el bloqueig de la tramitació dels comptes, ja que a la cambra alta necessiten més suports. No obstant això, si no aconsegueixen un acord amb el PSOE sobre la llei audiovisual, els republicans sí que es plantegen intentar bloquejar els Pressupostos a través de les esmenes parcials al Senat, que provocaria que es retornessin els comptes al Congrés.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari