Esquerra no presentarà esmena a la totalitat als pressupostos espanyols

Prioritzen seguir negociant la llei audiovisual i plantegen bloquejar les comptes amb esmenes parcials

Rafael Rufián

ERC no presentarà una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat al Senat, malgrat la falta d’acord amb el PSOE sobre la llei audiovisual, han explicat fonts del partit a Europa Press. Els republicans han descartat la possibilitat de presentar aquesta esmena -el termini per a fer-lo finalitza aquest divendres a les 12.00- perquè argumenten que no ho van fer en el Congrés dels Diputats i prioritzen continuar negociant la llei audiovisual per a refer l’acord sobre les quotes del català en les plataformes audiovisuals.

ERC va avisar que podia vetar la tramitació dels comptes al Senat després que transcendís que la quota del 6% per a llengües cooficials en el catàleg de les plataformes audiovisuals no afectava les plataformes que no tenen seu a Espanya. Davant aquest advertiment, el dimecres van començar els contactes entre ERC i el PSOE per a desbloquejar la llei audiovisual i es van emplaçar a continuar parlant sobre aquesta qüestió.

Ara, ERC ha descartat presentar una esmena a la totalitat als pressupostos al Senat, una decisió que tampoc garantia el bloqueig de la tramitació dels comptes, ja que a la cambra alta necessiten més suports. No obstant això, si no aconsegueixen un acord amb el PSOE sobre la llei audiovisual, els republicans sí que es plantegen intentar bloquejar els Pressupostos a través de les esmenes parcials al Senat, que provocaria que es retornessin els comptes al Congrés.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.