Divisió d’opinions en el Govern català pel Hard Rock

ERC s'absté en el suport al projecte i a la candidatura dels Jocs d'Hivern, però Junts vota a favor del complex d'oci

El vicepresident Jordi Puigneró i el president Pere Aragonès

Foto: Parlament.cat

Les discrepàncies entre els socis de govern de la Generalitat s’han tornat a posar en relleu aquest dijous a partir d’una moció presentada en el Parlament pel PSC sobre “projectes estratègics i de suport a les empreses”, la qual incloïa entre els seus punts els Jocs Olímpics d’Hivern i el projecte Hard Rock. Tot i que ERC i Junts han coincidit en l’abstenció respecte a la candidatura olímpica, els socis del Govern català no s’han posat d’acord pel que fa al complex recreatiu i turístic de Salou i Vilaseca, i mentre els republicans han decidit abstenir-se, els postconvergents han votat a favor.

“Toca mullar-se. La CUP es mulla, els comuns, Ciutadans, nosaltres, Junts; però ERC no”, ha criticat el diputat socialista Òscar Ordeig, que ha afegit que “la gent ens vota perquè siguem clars” i que ni el president, Pere Aragonès, ni els republicans “es mullen amb cap dels projectes estratègics”. Com a resposta, el diputat d’ERC Engelbert Montalà ha acusat el PSC d’aspirar a “exercir de braç polític de l’Ibex-35 en el Parlament de Catalunya” i de sotmetre’s a “l’agenda econòmica conservadora que surt del Ministeri d’Economia socialista”.

Pel que fa al punt sobre el suport a la candidatura dels Jocs d’Hivern, l’abstenció de Junts ha contrastat amb la ferma defensa que el diputat Ramon Tremosa ha fet al respecte, reivindicant el paper del seu partit: “Junts va impulsar aquesta candidatura. Ho va fer Meritxell Budó (exconsellera de la Presidència i portaveu del Govern de Quim Torra). I jo vaig ser cap de llista per Lleida i en campanya cada dia parlava d’aquesta candidatura”.

Els republicans, però, més enllà dels retrets als socialistes, no han aclarit el seu posicionament sobre els Jocs Olímpics ni el Hard Rock, ni tampoc han concretat què els ha dut a abstenir-se en la votació.

(Visited 139 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari