Romeva torna als jutjats per declarar sobre l’acció exterior

L'exconseller compareix com a investigat per prevaricació, malversació i falsedat documental per la suposada promoció del procés a l'estranger amb fons públics

Raül Romeva
Raül Romeva

L’exconseller d’Afers Exteriors Raül Romeva, un dels nou dirigents del procés que van ser condemnats per sedició i indultats pel govern d’Espanya, compareix aquest dimecres al Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona per declarar com a imputat per la presumpta comissió dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics i falsedat documental.

Es tracta d’una causa sorgida arran de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes sobre l’acció exterior del govern català enfocada a la promoció del procés, reflectides en un informe de la despesa pública de la Generalitat corresponent al període 2011-2017, i denunciades per la Fiscalia. L’òrgan fiscalitzador del sector públic, per aquestes despeses, ha reclamat fiances de 5,4 milions d’euros a una trentena d’ex-alts càrrecs dels governs que van presidir Artur Mas i Carles Puigdemont.

Pel que fa al Jutjat 18, s’hi investiga aquesta activitat de promoció exterior que la Fiscalia considera que depassava les competències de la Generalitat. En concret, l’extitular d’Exteriors es troba sota la lupa per una subvenció directa de 40.000 euros concedida a la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), ja que els investigadors assenyalen que no consta una justificació perquè no hi hagués una concurrència pública. Si és finalment condemnat, Romeva podria tornar a afrontar penes de presó.

A més de l’exconseller, també compareixen com a principals investigats en aquesta causa l’exsecretari d’Exteriors Aleix Villatoro -aquest dimecres-, i l’exsecretari general del Diplocat Albert Royo -divendres vinent-. Altres ex-alts càrrecs imputats són Roger Albinyana i Víctor Cullell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides