Maragall trasllada a Colau que facilitarà l’aprovació dels pressupostos sense negociar-los

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona nega que hagin convertit el pressupost municipal "en un annex del pressupost català"

Ernest Maragall
Ernest Maragall

Foto: ERC/Betevé

El líder d’ERC a Barcelona i cap de l’oposició al govern de la ciutat, Ernest Maragall, ha comunicat per carta a l’alcaldessa Ada Colau i al tinent d’alcaldia i líder local del PSC, Jaume Collboni, que facilitarà l’aprovació dels pressupostos del consistori sense negociar-los ni mantenir cap conversa prèvia.

A canvi del suport dels comuns als pressupostos de la Generalitat de Catalunya, Maragall ha hagut de recular en la seva negativa a aprovar els comptes del consistori i, tot i que insisteix que Colau no compta amb el seu suport, s’ha compromès a permetre, mitjançant l’abstenció dels representants d’ERC, l’aprovació dels pressupostos, de manera que Barcelona en Comú i el PSC no han de captar el suport d’altres formacions.

No obstant això, Maragall ha considerat que “no ens sembla adequat ni acceptable que el debat nacional contamini el municipal” i que “no hem estat nosaltres els que hem convertit el pressupost de Barcelona en un annex del pressupost català”.

Així mateix, segons afegeix El Periódico, fora del text de la carta, Maragall ha convidat Colau i Collboni a concretar els detalls pendents del pressupost amb Barcelona pel Canvi, la formació que, amb Manuel Valls al capdavant, va facilitar la reelecció de Colau com a alcaldessa i va frustrar l’accés al càrrec de Maragall.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides