Qui vincula el seu amor al periodisme amb Puigdemont?

Carles Porta, amb Saül Gordillo i Joan Laporta a la llotja del Camp Nou
Carles Porta, amb Saül Gordillo i Joan Laporta a la llotja del Camp Nou

El periodista Carles Porta, que recentment ha rebut un premi Ondas per la sèrie Crims (Catalunya Ràdio), ha agraït efusivament la felicitació que li ha adreçat l’expresident català Carles Puigdemont per aquest reconeixement.

Porta ha respost: “Moltes gràcies, estimat i enyorat amic i president. Estar al teu costat em va fer estimar el rigor del bon periodisme i a posar la gent davant de tot”.

Porta va dedicar el llibre L’amic president a Puigdemont, a qui va conèixer durant els anys 80, quan les respectives parelles d’aleshores compartien pis d’estudiants. El creador de Crims considera l’eurodiputat un dels seus millors amics i es va emocionar parlant d’ell al programa de TV3 Al cotxe!

Del discurs que va pronunciar Porta quan va rebre l’Ondas, va tenir molta repercussió el fragment amb què va demanar, en castellà, honestedat als periodistes quan parlessin sobre Catalunya.

El sector del periodisme destinatari d’aquest retret sobre una manca d’honestedat sobre Catalunya havia quedat tan clar amb la tria de la llengua, si fa no fa, com queden les preferències polítiques i periodístiques de Porta, per poc que repassin els seus tuits i retuits.

Des del mes passat, sense anar més lluny, ha elogiat l’historiador i columnista d’El Nacional Agustí Colomines -descrivint els seus articles com “un oasi de rigor i llum”- i s’ha fet ressò de declaracions del mateix Puigdemont i Gonzalo Boye (en defensa de Josep Lluís Alay), els articles del qual redifon sovint.

Així mateix, es va fer ressò d’un tuit on l’exconsellera Clara Ponsatí afirmava que Josep Costa havia estat “detingut il·legalment pel poder judicial espany”, i també d’un missatge d’Elsa Artadi que afirmava que “A Barcelona, l’única alternativa som nosaltres”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides