La CUP manté el ‘no’ als pressupostos del Govern

La Coordinadora Oberta Parlamentària ratifica l'esmena a la totalitat als comptes

Foto: @cupnacional

La CUP votarà en contra de tramitar els comptes del Govern de la Generalitat. Ho farà després de decidir aquest dissabte a través de la seva Coordinadora Oberta Parlamentària mantenir l’esmena a la totalitat que va presentar dimecres passat i també al rumb de la legislatura, que en els seus primers sis mesos ha qualificat de “suspens”.

“Els pressupostos i el rumb de la legislatura no responen al gir polític a l’esquerra i la defensa de drets que reclama el moment i la societat catalana”, ha dit la portaveu cupaire, Eulàlia Reguant. Entre les raons que motiven la seva negativa als comptes, Reguant s’ha referit “als macroprojectes i la normalització de la situació política del país”, un Govern “continuista amb les polítiques sociovergents”.

La CUP ha reunit avui a Santa Perpètua de Mogoda el seu Consell Polític i la Coordinadora Oberta Parlamentària per a fixar la seva postura sobre el projecte de pressupostos. Aquesta setmana, després d’anunciar una esmena a la totalitat, el Govern va aconseguir nous compromisos amb la formació anticapitalista. Els principals, la creació d’una taula de treball per a celebrar un altre referèndum en aquesta legislatura i l’augment de la partida d’habitatge fins als 1.000 milions d’euros.

No obstant això, les ofertes del Govern han estat insuficients per a la CUP, els militants de la qual van instar la formació a continuar negociant el projecte. El soci parlamentari d’ERC i Junts ha reafirmat el seu compromís de continuar treballant per a aconseguir el viratge a l’esquerra de l’Executiu. “Hi ha alternativa a aquest model de país i existeixen les majories per a fer-lo possible”, ha dit Reguant.

A través de les xarxes socials, la CUP també ha evidenciat que entre les seves exigències es troben la retirada de les acusacions particulars que presenta la Generalitat en diferents processos judicials, la fi de l’enviament de la policia a executar desnonaments, l’enfortiment dels serveis públics i guanyar terreny als oligopolis que fan negoci amb la sanitat, l’energia, l’aigua i l’habitatge.

Ara, el president Pere Aragonès haurà de moure fitxa i tractar de llançar una última oferta a la CUP o asseure’s a negociar amb el PSC o En Comú Podem, partits que han mostrat en reiterades ocasions la seva voluntat per arribar a un acord malgrat haver presentat també una esmena a la totalitat dels pressupostos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides