Garriga preveu exigir el passi covid abans que limitar o tancar la cultura

La consellera admet que actualment estudien si demanen el certificat

La consellera Natàlia Garriga
La consellera Natàlia Garriga

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha negat que el govern català prevegui adoptar mesures com la limitació dels aforaments dels equipaments culturals, o el seu tancament, i ha assegurat que abans d’adoptar qualsevol d’aquestes mesures optaran per exigir un certificat covid.

En declaracions a l’ACN, Garriga ha reconegut que el govern ja estudia la possibilitat de demanar el passi covid, però “quan realment calgui”, i que el consell assessor de Salut està avaluant l’ampliació de l’ús del passi. La darrera paraula li correspon a la comissió sobre la covid del govern. Sobre aquesta decisió, Garriga ha argumentat que és una limitació de drets fonamentals que “no es pot prendre alegrement, sinó només quan realment calgui”.

La consellera, d’altra banda, ha considerat que la dotació per a la cultura del projecte de pressupostos del govern català és un “salt important” i representa un “pas previ” per a la consecució de 2% dels comptes públics per a la cultura, que espera que s’hagi assolit al final de la legislatura.

En aquest sentit, ha indicat que “No em puc imaginar que no hi sigui” i ha assegurat que, al govern, “estem absolutament compromesos en arribar-hi” quan finalitzi aquesta legislatura.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari