Colau es mostra oberta a estudiar instal·lar molins de vent a Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona tampoc descarta un peatge per als cotxes que entrin a la ciutat

Pla general dels molins de vent del parc eòlic de la Serra del Tallat, al límit entre Tarragona i Lleida, en una imatge d'arxiu.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que participa en la conferència del clima a Glasgow, ha obert la porta a posar molins de vent a la muntanya de Collserola. Una proposta ciutadana que es pagaria de manera cooperativa i que segons l’alcaldessa seria sobretot un símbol per a la resta del territori. N’ha parlat a TV3. “En una trama urbana molt densa no es poden posar gaires molins de vent, però si d’alguna manera es pot participar en aquesta energia eòlica, estaria bé que ho poguéssim fer”.

L’entitat Viure de l’Aire ja va proposar instal·lar dos aerogeneradors al parc de Collserola per abastir la ciutat de Barcelona. Els molins de vent generarien energia verda equivalent al consum d’unes 8.800 famílies o a posar plaques fotovoltaiques a 90 illes de l’Eixample.

Colau tampoc descarta, més endavant, plantejar un peatge per als cotxes que entrin a la ciutat. En canvi, justifica que, de moment, s’hagin aturat les restriccions de circulació de més vehicles a la ciutat perquè, diu, cal donar una alternativa en transport públic. Per això, reclama més inversions a l’Estat i la Generalitat per exemple, en Rodalies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides