Puigdemont, Ponsatí, Comín, Puig i Borràs, els més votats en l’Assemblea del Consell per la República

Només 22.584 persones, un 26% del cens, van votar en les eleccions telemàtiques del Parlament paral·lel

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, a Sardenya
Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, a Sardenya

Carles Puigdemont ha estat el candidat més votat en les eleccions telemàtiques de l’Assemblea de Representants del Consell per la República, l’entitat privada que treballa per a fer efectiva la independència de Catalunya. L’eurodiputada Clara Ponsatí ha quedat en segona posició, seguida del també europarlamentari Toni Comín, l’ex-conseller Lluís Puig i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

L’ex-president s’ha fet amb la majoria de vots. 21.086 independentistes (el 93%) l’han abrigallat perquè presideixi l’ens. Després de conèixer els resultats, Puigdemont ha qualificat el procés com “un pas molt gran en la consolidació institucional de la institució del Consell per la República” i ha reivindicat el sistema de votació com a “modern, segur i transparent”, recull Europa Press.

No obstant això, no han estat poques les crítiques a les dificultats que comportava un sistema de votació en el qual, paradoxalment, s’havia d’utilitzar el Document Nacional d’Identitat (DNI). Les traves han minat la participació.

Un total de 22.584 persones han participat en unes votacions telemàtiques que s’han desenvolupat al llarg de tres dies gràcies a la tecnologia Blockchain. La xifra de votants suposa el 26% del cens, establert en 87.833 persones, que podien elegir entre més de 500 candidats. 121 han estat els triats, dels quals 85 són dones i 36, homes.

Entre els càrrecs electes elegits també figuren nombrosos diputats de JxCat en diverses cambres: els diputats en el Parlament Assumpció Laïlla -diputada de Demòcrates integrada en Junts-, Irene Negre i Josep Riera, la diputada en el Congrés Pilar Calvo i la senadora Assumpció Castellví. Esquerra Republicana i la CUP s’han desmarcat del procés evidenciant l’escassa unanimitat que el Consell per la República desperta entre els adeptes a la independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides