El PSC afirma que la taula de diàleg es reunirà de nou a principis del 2022

La portaveu socialista en el Parlament, Alícia Romero, demana a Junts que se sumi a les negociacions

Alícia Romero

La taula de diàleg entre el Govern central i el de la Generalitat es tornarà a reunir a principis del 2022. Així ho ha afirmat en declaracions a Europa Press la portaveu del PSC en el Parlament, Alícia Romero, qui ha admès que l’absència de Junts en les negociacions les “afebleix” i fa que el Govern vagi “coix”.

Per això, Romero li ha demanat al partit de Puigdemont que se sumi al diàleg i que sigui Pere Aragonès qui convenci els seus socis de govern. De fet, va ser el mateix president qui va rebutjar a dos dels membres proposats inicialment per Junts, Jordi Turull i Jordi Sànchez, per tractar-se de polítics aliens a l’Executiu.

“La taula de diàleg entre governs es va posar en marxa, ara ha d’haver-hi una segona reunió a l’inici de l’any. A més, s’han posat en marxa les comissions bilaterals”, assegura Romero. I afegeix: “Hi ha calendaris fets, i nosaltres estem satisfets que es vagin fent les reunions i que hi hagi compromisos”, tant de la taula de diàleg per a solucionar el conflicte català com de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que es reunirà al gener.

En paral·lel, Alícia Romero ha reiterat la seva petició a Aragonès perquè convoqui la taula de partits catalans a la qual es va comprometre: “Els que ens sentim exclosos som els catalans als quals no se’ns permet asseure’ns en una taula aquí”, diu la portaveu socialista. “La realitat és molt tossuda i s’acabarà imposant” el diàleg, afirma Romero, convençuda que aquestes converses són l’única via possible de solució al conflicte català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides