El PSC afirma que la taula de diàleg es reunirà de nou a principis del 2022

La portaveu socialista en el Parlament, Alícia Romero, demana a Junts que se sumi a les negociacions

Alícia Romero

Alícia Romero

La taula de diàleg entre el Govern central i el de la Generalitat es tornarà a reunir a principis del 2022. Així ho ha afirmat en declaracions a Europa Press la portaveu del PSC en el Parlament, Alícia Romero, qui ha admès que l’absència de Junts en les negociacions les “afebleix” i fa que el Govern vagi “coix”.

Per això, Romero li ha demanat al partit de Puigdemont que se sumi al diàleg i que sigui Pere Aragonès qui convenci els seus socis de govern. De fet, va ser el mateix president qui va rebutjar a dos dels membres proposats inicialment per Junts, Jordi Turull i Jordi Sànchez, per tractar-se de polítics aliens a l’Executiu.

“La taula de diàleg entre governs es va posar en marxa, ara ha d’haver-hi una segona reunió a l’inici de l’any. A més, s’han posat en marxa les comissions bilaterals”, assegura Romero. I afegeix: “Hi ha calendaris fets, i nosaltres estem satisfets que es vagin fent les reunions i que hi hagi compromisos”, tant de la taula de diàleg per a solucionar el conflicte català com de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que es reunirà al gener.

En paral·lel, Alícia Romero ha reiterat la seva petició a Aragonès perquè convoqui la taula de partits catalans a la qual es va comprometre: “Els que ens sentim exclosos som els catalans als quals no se’ns permet asseure’ns en una taula aquí”, diu la portaveu socialista. “La realitat és molt tossuda i s’acabarà imposant” el diàleg, afirma Romero, convençuda que aquestes converses són l’única via possible de solució al conflicte català.

(Visited 125 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari